Snö!

Igår kom ÄNTLIGEN den första snön, och det var inte lite heller.  Började i form utav regn men övergick senare till riktigt fin lätt snö. Nu hoppas vi bara på att det får ligga kvar. Det har dock redan blivit varmare så vi får se hur det går med det.

 

Under gårdagens snöstorm var vi även på ”utflykt” till grannbyn Pettneu som ligger 5 minuter med buss från vårt nuvarande boende. Anledningen till detta var att vi skulle spana in ett hus vi fått tips om. Men när vi väl var på platts insåg vi att det inte var det minsta aktuellt då huset var närmare fallfärdigt. Glasskåpen vad lagade med silvertejp och golvet på övervåningen sviktade som om man skulle trampa igenom det vilken sekund som helst. Intrycket av huset blev inte bättre när ägaren berättade om ett foto på en gammal gubbe som satt på väggen. Det visade sig vara ”den förre” ägaren som tydligen dött för något år sedan, dödsorsaken fick vi inte ta del av, men han går nu mera under namnet ”greven” i våra kretsar och kommer förmodligen vara ett stående samtalsämne under resten av resan. För att återkomma till huset i sig så kan det nog vara det enda huset jag varit inne i som har en dusch inne i sovrummet, ett rum vars enda ljuskälla var en gammal glödlampa som hängde ur ett hål i taket.

 

För att sammanfatta besöket i detta kråkslott så insåg vi att vårt boende ”rockar fett” och att det ska nog mycket till innan vi flyttar.

 

Idag har vi varit och handlat och lagt upp någon for utav matbudget för vår vistelse här. Vi ska snart in till ”city” och eventuellt köpa våra liftkort eftersom snacket går att liftarna öppnar på fredag och då vill man vara redo. Korten kommer att kosta 530 Euro vilket var mycket mindre än vad vi förväntat oss, ett stort plus då ingen av oss lyckats få jobb än men om man ska tro på alla locals så kommer jobben med snön så vi håller tummarna.

 

Liter mer är två månader kvar tills Emelie och Josefin kommer ner, längtar! :D Det ska bli skönt att träffa Emelie igen, då dagarna utan snö känns SJUK långa. Det är dagar som dessa man är tacksam över att man har en ipod laddad med reggae och annan stämningshöjande musik.

 

Favoriter i vinter:

Cali P.

Soldiers Of Jah Army (Speciellt “You Don't Know Me”)

Kya Bamba

Knaan

 

Over and out, Peace!

O.B.S. Texten är skrivet i förrgår men på grund av att vi inte har tillgång till internet hela tiden så kan uppdateringarna bli ett par dagar förskjutna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0