Julåkning och köttbullar.

Äntligen Internet igen… Vi har hunnit med hem hel del sedan sist. Bland annat firat jul! Julen blev väldigt lyckad. Det enda som var ett minus var att man inte fick fira den med Emelie och familj/släkt som vanligt. Julklappar fick jag iaf, i forma av ett litet bidrag på kontot som oavkortat fick gå till lavinutrustning, ett måste om man ska ge sig ut utanför pisten…(och det är ju där man ska åka) Ett stort tack till alla som var med och bidrog till detta det var verkligen snällt! Tack, Tack!

 

Vi fick som bekant uppgiften att fixa köttbullar och korv till middagen. Och som vi gjorde det. Tror vi rullade upp emot 80 st. bullar och fixade ca. 70 ”prinskorvar” som bestod av avskurna vanliga korvar. Emil och Felix bakade julgodis dagen innan julafton. Det blev väll lite mer än ett kilo choklad. Patrick och Olle fixade potatisgratäng som blev riktigt grym. För att sammanfatta det hela blev det ett grymt julbord med mycket godsaker. Senare på kvällen rullade vi vidare till Funky Chicken där ”julfesten” höll på som bäst. Inte nog med detta, vi hann även med att åka skidor på självaste julafton :)

 

Det blev mycket korv och bullar...

 


 

Julåkning när den är som bäst...

 


 

-Julafton, Julfest?!

-Ja det är ju julpynt i taket

-Jaha! men säg det då....

 

Dagarna efter jul har det blivit en hel del åkning. Vi har haft riktigt tur med vädret så vi passade på. Oturligt nog passade ALLA turister på dem med.  Nu förstår man vad det innebär med högsäsong i St. Anton. Idag var Felix och jag ute en sväng i backen och vi fick för första gången på resan uppleva liftköer, suck!... Men bortsätt från detta har det varit ett par riktigt fina mellandagar och nedräkningen till nyår har börjat…

 

Jag och Felix fick lägga första svängarna i det orörda pudret dagarna efter jul.

 


 

?!

 


 

Nej men det var inte så många som ville åka idag, vi var nästan ensamma i backen....

 

Nog för denna gång, mer kommer innom kort.

Over And Out, Boooom And Peace!


Puder och långa dagar.

Det var ett tag sen jag skrev nu men har inte haft till gång till internet på ett tag så har varit svårt. Har inte gjort så mycket mer nä det jag skrivit om i de andra inläggen.

De senaste dagarna har det blivit en hel del åkning både i pist och i puder. Jag, Felix och Tjabo tog en sväng till Stuben för ett par dagar sedan. Det hade snöat hela natten så det låg ca. 20 cm nysnö ute när vi öppnade dörren på morgonen. så det vara bara på med fetlaggen och rusa till stuben så fort som möjligt. Till vår stora förvåning var vi nästan helt ensamma i stuben. Jag och Felix beslöt oss för att ta en promenad för att kunna åka lite skogsåkning. Efter ca. 20 m i midjedjup snö började jag undra ad det egentligen ar vi hade gett oss in på men så fort vi kom över krönet så insåg jag genast varför vi gjort det. Där låg drömlandet för en skidåkare... en gles granskog med massvis med orörd lössnö. Det var bara att spänna på sig skidorna och kasta sig ut för branten. Underbart!

Idag har vi  storhandlat inför vårt julfirande. kommer nog bli en riktigt bra måltid. Vi ska fira tillsammans med Patrick, Olle, tjejligan och deras granne Per hemma hos tjejerna. Vår uppgift blev att rulla köttbullar till hela ligan...  Det blir en hel del köttbullar kan jag säga. Vi tänkte ta tag i det ikväll.

Jag hämtade ut mitt julpaket från familjen i sverige häromdagen med. Ett gäng tröjor och strumpor är alltid varmt välkommet :) För att inte tala om vitlökspressen som också kom med :D

Det har blivit många långa eftermidagar/dagar då man väntat på snöfall, då är det synd att inte Emelie är här... Det blir lätt lite små segt i längden. Då är det tur att man har laddat med massa filmer och ett oanvänt ritblock.



En lite målning jag jobbar på just nu.










Och mer lär det bli...

Imorgon är det Jul! Jag kom just på det (igen) :P då blir det julskidåkning på förmiddagen och julmat på kvällen.
Nu ska jag och Felix ner till byn och införskaffa oss lavinutrustning för julklappspengarna vi fått från våra omtänksamma familjer hemma i Sverige. Måste doch säga att det inte riktigt känns som jul utan dom... :/ men man får göra det bästa av stunden. Men nu är det dags att kila så.....

FRÅN OSS ALLA (I St. Anton) TILL ER ALLA (Som inte är här), EN RIKTIGT GOD JUL!!!

Over And Out, Boooom, Peace!

Liten kvälls session.

Efter som det var tanken att detta skulle vara en foto-blogg så måste man väll lägga upp lite bilder som är något att hänga i julgranen ( till skillnade från de tidigare ;) haha ).

Jag och Felix slog våra kloka huvuden ihopp och resultatet blev ju inte så pjåkigt, om jag får säga det själv ;)



























Booom Peace!

Bilder.

Här kommer äntligen bilderna från besöket i stuben, de som skulle varit med i förra inlägget.



På promenad i Stuben en solig Decemberdag, och utsikten är det inget fel på heller ;)




Fixar inte gud snöfall får man göra det själv...




Vet inte vad jag tittar på men det måste varit något kul....




Dags för mat!




Felix gillar också solsken i Stuben, men titta där är jag ju med igen...




Felix tar ett dopp i pudret.




Gick inte lika bra när jag försökte...




Bilden talar ju för sig själv, Tjabo steker!




Leka i snön är alltid lika kul!




Lite smygreklam åt K2... Fast det är dom värda så grymma som dom är.




"Claim it" på toppen av stuben.




Laddar inför ett fint puderåk, det första denna underbara dag.




Just ja! VI åkte lite skidor med den dagen. Felix fångade ögonblicket rätt bra måste jag säga.




Och upp igen...



Nästa åk var inte dåligt det heller.




Felix är framme med kameran igen, och som vanligt gör han ingen besvikan med bilden.

Stuben!

Måndag den 14 december:

Klockan ringer som vanligt vid 07:00, upp och kolla hur vädret ser ut. Träffade vår ”husbonde” på väg ner till köket, han sa att det skulle bli en riktigt kall och fin dag. Det har inte kommit någon ny snö under natten men det gjorde inte så mycket efter som vi tänkte ta en sväng till Stuben som ligger en bit från St. Anton. Vi var nästan först på plats i Stuben. Det var inte mycket som var öppet på morgonen men efter någon timme släppte de på folk i backarna som ligger på solsidan. Det var vi 4 plus ca. 40 pers till i hela Stuben så liftköer var inte att tänka på. Vi åket puderåk efter puderåk hela förmiddagen tills det var dags för den obligatoriska matsäcken bestående av… ja just det, Nudlar! Tror inte mat kan smaka bättre än när an sitter i en snödriva med solen i ansiktet efter flera timmar med puder.

 

Efter maten blev det ”lek i snön”. Fruktansvärt underskattat ;) haha Vi fick en hel del fina bilder under tiden med. Efter lunch blev det ett par åk innan vi började bege oss tillbaka mot Anton och en lugn och fin afterski på K.K. aka Krazy Kangaru. Efter en dag som denna finns det inte mycket annat i huvudet än att få i sig mat och hoppa i sängen.

 

P.S. Efter som jag är så extremt klantig så har jag glömt att lägga över alla bilder från min hårddisk till datan så bilder na kommer i nästa inlägg i stället.


Seg dag.

Idag är en seg dag.... Halv taskigt väder och allmänt seg bara. Ingen kul ny info att komma med för tillfället så jag slänger upp ett litet Photoshoparbete jag pulat med. Ska dock uppdatera med lite andra bilder så fort jag har med material. Bilderna är tagna av Felix.



Annars rullar allt på som vanligt. Väntar på det fina vädret. Men det ska tydligen komma imorgon så hoppas knäna har repat sig något då så man kan kliva på puderskidorna igen.

Det är dagar som dessa man vill att du ska vara här så man har någon att göra ingenting med... Saknar dig Emelie... Massor! Men om mindre än 2 månader ses vi igen :D

Dagens låt: "30 Seconds To Mars - The Kill"

Over and out, Peace!

Sol+Snö=St. Anton!

Onsdagen den 9 december:

 

Klockan är ställd på 07:00, upp och drar undan gardinerna, klar blå himmel och det har snöat hela natten. Jag och Felix kilar ner till Emil och Rilles rum och bankar på dörren. Nu är det dags för en stadig frulle bestående av, tre mackor, en tallrik havregrynsgröt, en kopp kaffe, två glas juice och ett äpple… Borde man väll stå sig på :)

 

Efter frukosten fixar vi matsäcken som för dagen består av nudlar i termos, fullkornsmacka och äpple. Nu är det bara att ta fetlaggen och bege sig mot berget. Bussen gick 08.34 från huset, vi var nästan först upp i systemet. Till vår besvikelse var inte den övre delen öppen på förmiddagen. Efter några grymma repor i den nedre delen var det dags för lunch, trodde vi! Men innan vi fick äta fick vi oss en rejäl träning när vi blev tvugna att leta efter en av Emils skidor som dykt ner i den ca. 1 meter djupa snön. Ingen lek kan jag säga! efter 40 minuters letande och x antal svordommar från Emil och även en del planer på vad man säger till försäkringsbolaget var vi redo att ge upp. Just då slår Emil ner handen i snön en sista gång och vist ligger ena "gotaman" där och bara väntar. När vi ätit klart konstaterade vi att det äntligen hade klarnat rund toppen och vi tog oss upp dit för att åka samma åk som vi gjort några dagar tidigare. Vi var nästan först på platts så snön var helt orörd.  Jag, Felix, Emil och Fredrik (som vi ”hittat” i backen en stund innan lunch) skråade ut från pisten och vidare efter bergskanten. Alla droppade ner en efter en. Jag tog mig tiden och knatade vidare en 20-30 meter till. Felix som redan var nere riggade kameran och knäppte en hel del fina bilder på mig och Fredrik på väg ner (bilderna nedan).

 

Dagen rullade på och likaså puderåken och för en stund glömde man nästena att det bara är december. Lyckan blir inte mindre när man plötsligt inser att den bästa snöperioden inte ens dragit igång. Med snö i ansikten och solen i ögonen sätter vi oss i liften för att än en gång vara först ut i pudret.

 

Väl hemma insåg jag att det var ett tag sen man åkt så hårt. Knäna hade tagit sjukt mycket stryk och de senaste dagarna har jag knappt kunnat gå ner för en trappa så det har blivit sängen med en varm vetepåse över knäna.

 

Idag:

 

Knäna fortfarande ömma men aningen bättre, hoppas kunna åka inom ett par dagar. Snön vräker ner ute!

 

Jag och Felix var och pratade med ägaren av tvättstället som vi hoppades få jobb på men fick dess värre nobben där med. Han skulle höra av sig om de behövde hjälp under jul/nyår så vi får väll se hur det blir med det.

 

Här kommer i alla fall bilderna från onsdagens åkning. Enjoy!

"Där åker vi"

 


 

Uppe på toppen och kollar in alla fina åk som komma skall!

 


 

Jupp!

 


 

Alla blir glada av lunch.

 


 

Nudlar i termos... en österrikisk speciallitet.

 


 

Det är så vi gör det i St. Anton! Ett av de bästa åken hittills.

(Och ny bakgrundsbild fick man på köpet ;) )

 


 

Samma åk och fortfarande lika underbart... Boooom!

 


 

Man känner sig helt plötsligt ganska liten.

 


 

Fredde är nöjd efter det fina åket trots en mindre vurpa :P

 


 

I skrivandets stund här på arl-rock.

Hoppas på fler dagar som den i onsdags och det lär det bli! Och ett stort tack till Felix som tagit alla grymma bilder som finns med i detta inlägg!

Över och ut! Peace!


Dump!

Sitter just nu på Arl-Rock och surfar lite, tittar ut genom fönstret... det vräker ner!

Idag blev det bara en timmes åkning efter som vädret inte tillät mer, men om det fortsätter som det gör nu så kommer morgondagen bli grym! K2 hellbent för hela slanten!

Det regnar inte, men det öser ner!

Det är så vi gör det! Booom! Peace!

Vår lya.

Äntligen kommer lite bilder på vår fina boning ;)



Min hörna i mitt och Felix rum.



Mitt och Felix lilla rum.




Lite stökigt efter en dag i backen.




"Dope" Det är vad vårt boende är! ;)




Vårt lilla duschrum.




Det otroligt mysiga köket.




Köket igen, och hur kunde jag ta bilden och va med på den samtidigt?!




Och till sist Rilles och Emils rum.

Over and out, Peace!

Puder i December

Andra skiddagen blev det mer skidor en denförsta som endast varade i lite mer än en timme. Igår var jag, Tjabo och felix ute i drygt tre och en halv timme. Vädret var avsevärt mycket bättre än i fredags och vi fick till och med lite sol mitt på dagen.

De snya skidorna var GRYMMA! Man kände sig dock som en riktig nybörjare de första åken i pisten. Fast det kanske inte är så konstigt när man åker på ett par skidor som är 194 cm långa och 12 cm breda :P Men den verkliga åkglädjen kom när jag och felix skråade ut ca. 100 m från pisten för att dra en repa vi kollat ut från liften på väg upp. 2 dm lössnö plus ett par dm hårdsnö under kanske inte låner mycket men jäklar vad skönt det var att glida igenom. Åket var väll bara 100 m men det var värt var enda sekund, för hur ofta kan man åka puder i början av December?!

Idag blev det en slappardag. sova till halv 12 sen kila in till stan för att surfa lite och uppdatera bloggen.

Imorgon däremot ska vi ta en långdag i backen om vädret tillåter det, annars får det bli på tisdag. Måste ju testköra mina nyslipade skidor :)

Testade skype för första gången idag med. Funkade bra. Pratade med Emelie en stund fast jag hade önskat att jag slapp sitta så sjukt långt bort och prata med henne... men den 10 Februari får vi prata live igen! :D Längtar! Hoppas tiden går fort.

Nog för idag, Peace! Booom!

Skidor!

Idag var det skid premiär. Äntligen fick vi åka lite. Dock blev det bara en timme efter som vädret inte var det bästa.
Sikten=0 och snö=Massor, men en timme är i alla fall något. Imorgon ska jag äntligen få testa mina nya skidor med :D K2 Hellbent! Blir bara pist i och för sig men med tanke på att som stått uppställda i rummet i 2 månader så ska det bli sjukt kul att testa dom.

Ikväll blir det den obligatoriska Idol-kvällen som vanligt på fredagar. Bir väll bara den andra i ordningen men i alla fall :P

Peace!

Lite bilder från Anton.



Rille, Rille och Anna på tåget från Zürich till St. Anton.




Lycko-skutt, på väg in till "city" typ tredje dagen.




Felix lekte lite med kameran. Observera den fina mössan som jag fått av världens bästa flickvän! :D

Snö!

Igår kom ÄNTLIGEN den första snön, och det var inte lite heller.  Började i form utav regn men övergick senare till riktigt fin lätt snö. Nu hoppas vi bara på att det får ligga kvar. Det har dock redan blivit varmare så vi får se hur det går med det.

 

Under gårdagens snöstorm var vi även på ”utflykt” till grannbyn Pettneu som ligger 5 minuter med buss från vårt nuvarande boende. Anledningen till detta var att vi skulle spana in ett hus vi fått tips om. Men när vi väl var på platts insåg vi att det inte var det minsta aktuellt då huset var närmare fallfärdigt. Glasskåpen vad lagade med silvertejp och golvet på övervåningen sviktade som om man skulle trampa igenom det vilken sekund som helst. Intrycket av huset blev inte bättre när ägaren berättade om ett foto på en gammal gubbe som satt på väggen. Det visade sig vara ”den förre” ägaren som tydligen dött för något år sedan, dödsorsaken fick vi inte ta del av, men han går nu mera under namnet ”greven” i våra kretsar och kommer förmodligen vara ett stående samtalsämne under resten av resan. För att återkomma till huset i sig så kan det nog vara det enda huset jag varit inne i som har en dusch inne i sovrummet, ett rum vars enda ljuskälla var en gammal glödlampa som hängde ur ett hål i taket.

 

För att sammanfatta besöket i detta kråkslott så insåg vi att vårt boende ”rockar fett” och att det ska nog mycket till innan vi flyttar.

 

Idag har vi varit och handlat och lagt upp någon for utav matbudget för vår vistelse här. Vi ska snart in till ”city” och eventuellt köpa våra liftkort eftersom snacket går att liftarna öppnar på fredag och då vill man vara redo. Korten kommer att kosta 530 Euro vilket var mycket mindre än vad vi förväntat oss, ett stort plus då ingen av oss lyckats få jobb än men om man ska tro på alla locals så kommer jobben med snön så vi håller tummarna.

 

Liter mer är två månader kvar tills Emelie och Josefin kommer ner, längtar! :D Det ska bli skönt att träffa Emelie igen, då dagarna utan snö känns SJUK långa. Det är dagar som dessa man är tacksam över att man har en ipod laddad med reggae och annan stämningshöjande musik.

 

Favoriter i vinter:

Cali P.

Soldiers Of Jah Army (Speciellt “You Don't Know Me”)

Kya Bamba

Knaan

 

Over and out, Peace!

O.B.S. Texten är skrivet i förrgår men på grund av att vi inte har tillgång till internet hela tiden så kan uppdateringarna bli ett par dagar förskjutna.

 


RSS 2.0