10 Dagar Kvar.

I måndags blev det utgång för hela slanten. Bob´s  karaoke kväll sviker aldrig. Det gör inte Patricks skönsång heller… antalet gånger han var uppe och sjöng går inte att räkna på två händer.

 

I tisdags hade vi en lite ”avskeds” middag för Emil som åker hem på måndag. Vi var uppe och åt på rodel alm där Patrick, Olle och Per jobbar. En riktigt trevlig restaurang med grym mat och live band (eller ja, band och band… det var en ensam gubbe som stod och spelade synt). Men det bästa av allt var att man får åka rodel ner från restaurangen som ligger en bit upp i backen. Det grå en speciell rodel bana inne i skogen som man åker på och fasen vad det gick! Har inte hunnit få tag på bilderna från denna kväll så får hänvisa till ”Felix Bolgg” om ni vill se dem.

 

Det har snöat en hel del nu i veckan så skidåkningen har varit riktigt bra. Igår åkte vi en hel del fina puderåk igår morse. Och som vanligt var Felix där med kameran.




 

Och nu är det bara 10 dagar kvar tills Emelie och Josefin kommer ner! Hoppas tiden går fort...

Over And Out, Peace!


21-24 Januari.

Torsdag 21:a januari

Det toksnöade Redan vi 7 tiden när jag och Felix tittade ut genom dörren så det var inget annat att göra än att slänga i sig frukost och skynda ut i backen. På grund av det kraftiga snöfallet var sikten inte den bästa så det blev till att hålla sig på bergets nedre delar. Trotts detta fick vi en hel del fina puderåk denna förmiddag innan mina ben sa upp sig och blev alldeles för trötta för att åka på.

 

Fredag 22:a januari

På torsdagen var jag inne på Jennewein sport och la undan ett par Armada JJ för att testa på fredagen men självklart hade de inte skidorna inne när man dyker upp där klockan 8 på morgonen. Med tanke på att det tar 10 minuter med buss hem till oss från byn så var det inte läge att gå hem igen och hämta mina egna… kunde som tur var låna ett par Rossingol S6 i stället. Dagen för övrigt bjöd på många fina åk i den nyfallna snön. På kvällen blev det våra berömda hemgjorda burgare i tid med handbollen.

 

Det är alltid lika kul att få lägga första svängen.


Bra flyt ner från Gampen.


Alla blir glada av fint väder och fint snö.


Rille pressar på i Stuben.

Felix är framför i stället för bakom linsen, kors i taket!


 

Lördag 23:e januari

På lördagen var det äntligen dags att testa Armadan så jag och Felix tog oss iväg till Zürs och Lech för att få åka lite orörd snö. Vädret var som vanligt fint och vi börjad med att skråa rund berget i Zürs för att komma till ett litet fält med lössnö som vi spanat in från liften. Efter det pallade vi oss runt ”den vita ringen” som vi åkte för någon vecka sedan. Sen var det dags att röra sig tillbaka till St. Anton för att sluta upp med Rille och Emil som hade tagit sovmorgon och därför inte var med oss i Zürs och Lech. Vi åkte lite tillsammans på Gampen innan det var tid för mig att lämna tillbaka skidorna jag lånat. Som för övrigt var extremt roliga och lättkörda på alla underlag.

 

Och hur avslutar man en skidlördag på bästa sätt om inte med chips, dipp och Robinson Karibien.


Rendl.

Vi har nu haft ett par riktigt fina skiddagar.

I förrgår blev det äntligen lite lössnöåkning igen. Som man har längtat! Vi drog till Stuben för att leta efter lite fina åk, tyvärr hade det inte bara snöat under natten utan även blåst sönder och samman vilket lett till att all nysnö låg extremt hårt packat på sina ställen. Vi letade oss därför ner till Stubenskogen som ligger lite mer skyddat från vind. Där fick vi några extremt roliga och fina åk. Efter det blev det matsäck följt av en rejäl promenad tillbaka till liften. Efter det vände vi tillbaka till St. Anton. Emil och Rille beslöt sig för att det fick vara nog för denna dag och vände hem. Jag och Felix fortsatte åka lite i St. Anton området och så här i efterhand är jag extrems glad att jag inte åkte hem. Vi fick nämligen tre helt otroliga offpiståk i rad och som om det inte var nog fick vi åka skidor hela vägen hem till dörren. Dagen avslutades med en utgång tillsammans med tjejligan, Patrick, Olle och Pers gäng.

 

Igår var Emil och Rille iväg på egna äventyr så jag och Felix åkte upp till Rendl för att bygga lite hopp och fota lite. Resultatet ser ni nedan. Det tog ett tag innan vi hittade en bra platts men tillslut så. Det blev ett litet dropp ut mellan två granar och till vår stora förvåning blev det bättre än vi trott. Det tog närmare en och en halv timma att bygga men det var det värt. Efter ett par TOTAL vurpor och några lita bättre landningar fick vi ett par fina bilder.

Hej på dig!


Tar luft mellan granarna.


Felix slänger iväg en trevlig grab på samma ställe.


Utsikten till lunch var det inget fil på heller.

På kvällen blev det hemmakväll med extra mycket godsaker i form av glass, chips & dipp och rulltårta, Boooom!

Over And Out, Peace!


Seven Sunny days!

Den senaste veckan har det bara varit en enda stor sol över St. Anton, vilket lett till en hel del åkning.

 

I förrgår gjorde vi en dagsutflykt till Zürs och Lech med tjejligan och Olle. 08.45 var det uppställning vid stora liften här i Anton. Därifrån åkte vi till Stuben för att hoppa på bussen till Zürs som ligger cirka 10 minuter bort. Zürs och Lech utgör tillsammans ungefär halva systemet som vårt liftkort omfattar och eftersom vi inte varit där än hade vi en hel del ny åkning att se fram emot.  Dessa två orter bildar tillsammans någon form utav ringled i skidformat som kallas för ”Der Weiße Ring” som på svenska tydligen ska betyda ”den vita ringen”.  Starten ligger i Zürs och sedan åker man i en stor ring runt båda dessa orter för att slutligen komma tillbaka till Zürs. Inte mycket till åkupplevelse om man gillar fart och fläkt då de flesta backar består av transportsträckor. Det var dock kul att ha gjort det eftersom man fick se en hel del på vägen. För att se lite bilder från denna tripp hänvisar jag till min kollega Felix Blogg.

 

Vi stannade någonstans i Lech och åt lite lunch i backen. Sedan var det bara att åka vidare för att hinna runt. När vi kom ner till byn i Lech möttes vi av en lita annorlunda syn något som var långtifrån våra säsongarliv. Det visade sig att Lech är lite av Skidorternas St. Tropez. Här rullade det bara rund feta Mercedes och bilaffärerna sålde Aston Martin. Man kände sig nästa lite felplacerad :P

 

Igår var det tänkt att det skulle bli en vilodag eftersom vi åkt heldagar flera dagar i rad men efter som vädret fortfarande var så grymt var det bara att ta sitt pick och pack och palla sig ut. Det blev i och för sig inte så mycket åka. Jag, Felix och Rille åkte upp till Schindler som är toppen på St. Antons system. Därifrån skråade vi oss ut till en liten orörd platts där vi byggde en liten soffa och satte oss och njöt av solen. Vi satt väll där i ett par timmar och gjorde egentligen ingen nytta alls. Men det var riktigt nice. Förmodligen var det årets glassigaste dag. Här kommer lite bider från det i alla fall.



Snösoffa på toppen.



Felix njuter av utsikten.



Värre kan man ju ha det.



Solen skiner alltid över St. Anton.



Hej!.

Over And Out. Peace!


Kom Snö, Kom.

Det har nu gått över en vecka utan snöfall! Jag vill ha snö! Trotts detta har vi fått tiden att gå. Man kan ju faktiskt åka skidor i pisten med, men det är ju inte rätt :P

 

Vi har också firat Felix 20 års dag under denna snöfallslösa period och det är ju att riktigt bra sätt att få tiden att gå lite fortare. Vi bjöd över tjejligan och Patrick & Olle. Till och med Per kikade förbi. Det blev en liten förfest med sedvanligt fotbollsspel och paketutdelning. Jag måste säga att presenterna höll en ovanligt hög nivå… Av tjejerna fick Felix ett hemma gjort presentkort på en lunch på k.k. Presentkortet var egentligen ett vanligt kort som var utsmyckat med några 1 och 2 euro mynt. Av Per fick han, ja en hårborste. Jätte bra att ha enligt honom :P Efter att ha hört Felix tjat om hur gått det skulle vara med varm choklad och rom så beslöt vi oss för att fixa ett litet kitt med det som behövdes. En liter mjölk ett paket med oboj-pulver och en liter rom. Jag fick dock en känsla av att det kan ha blivit lite fel proportioner på romet men men ;)

 

Här om dagen var jag och Felix ute för att fota lite i stuben skogen som har blivit lite av ett favorit ställe när det kommer till puderåkning. Men till vår stora besvikelse hade de stängt av skogen för åkning. Hur man nu kan göra det… stället är ju känt för sin fina skogsåkning. I vilket fall så hittade vi en lite skogsglänta utmed en transportsträcka där vi kunde ta lite bilder. Det gick väll så där… Men när vi kom hem och la upp bilderna på datorn hittade vi i alla fall ett par som var värda att lägga upp för visning.

 

 

Tar luft i Stuben skogen.

 


 

Liten närbild.

 


 

 

Felix lägger en sväng i den härliga miljön.

 

Igår fick vi en fin dag i backen med mycket sol och bra åkning. Turrarna a.k.a. turisterna har börjat lämna stället. I alla fall för tillfället så nu kan man äntligen brassa på lite utan att vara rädd att ta livet av någon i backen. Vi avslutade dagen men en lite afterski på k.k. med hamburgare och en öl. Ett bra sätt att avsluta en fin dag i backen på. Det var för övrigt första gången vi köpte lunch i backen. Inte så konstigt då det kostar minst 10 euro måltiden.

 

Snart är det dags! Det är mindre än en månad kvar tills Emelie kommer ner. Kommer bli skönt att ses igen.

 

Over And Out, Booom And Peace!


Nyår med mera.

Har nu inte skrivit sedan mellandagarna men äntligen kommer en liten uppdatering. Det största som hänt sedan sist är väll nyår. Nyårsafton tillbringades på tjejligans (Petra, Sara, Elin) jobb, Krayzy Kangaro. De hade nämligen middagsbjudning på kvällen. För 60 euro fick vi en 4 rätters middag med tillhörande drycker, och jag kan säga att det var värt vart enda öre (cent). Att bara kunna sätta sig vid ett dukat bord utan att behöva lyfta mer än maten till munnen var hur skönt som helst. Maten var det inte heller något fel på, den var till och med as god :P

 

Men innan vi gick upp till K,K hade vi lite förfest hemma med vårt ”nya” fotbollsbord. Vi hittade det i förrådet här i huset och efter ett litet snack med Stefan (vår värd) så fick vi ställa in det i vår lägenhet. Hur många säsongare kan säga att dom har ett sånt hemma, hur grymt som hest!

 

Trångt men mysigt!

 


 

Det går vilt till!

 


 

Oj, jag höll nästan på att glömma att vi till och med han åka lite skidor på dagen. Dock var det massa folk i backen och det snöade som bara den, det sistnämnda är i och för sig inget dåligt.

 

Sträcker på beben i snöfallet.

 


 

Njuter av den härliga snön.

 


 

För att återkomma till middagen på K,K:

 

Detta var det första vi bjöds på under kvällen. En liten laxrulle med en skvätt avokadokräm till, jätte gott!

 


 

Detta var den ”riktiga” förrätten, fisk på någon form av grönsakssalsa, jätte gott!

 


 

Varmrätten bestod av en kalvstek med potatisgratäng och bea. jätte gott!

 


 

Eftersätten, ja vad ska man säga… massa saker som var, JÄTTE GODA!

 


 

 

Alla glada vi bordet.

 


 

Alla blir glada av välkommsdrink.

 


 

Jupp!

 


 

Tjabo vet hur man uppför sig vid en fin middag.

 


 

12-slaget med utsikt över Anton, eller aa lite utsikt iaf :)

 


 

Festen fortsatte efter det med...

 


 

Blev till att åka kana hela vägen ner för skidbacken när vi skulle hem, det gick fort!

 

Allt som allt var det en grym kväll. Det enda som saknades var en puss och en kram från Emelie...

 

Dagarna efter nyår har det inte hänt så mycket på. Varit ute och åkt lite men efter som det är så sjukt mycket folk i backen så blir det inte mtcket till åka. Vi fick dock en fin dag i förrgår efter snö fall. Tjabo har nu äntligen fått sina fina DPS-Skis så nu kan han äntligen haka med på lite puderrepor.

 

Nog för nu, god fortsättning!

 

Over And Out, Peace!


RSS 2.0